Aquesta entrada es un extret del Pla Director de la Casa Batlló redactat per:

Xavier Villanueva, Arquitecte

Mireia Bosch, Arquitecte Tècnic, M. Tecnologia Arquitectura – Restauració

Alicia Dotor, Arquitecte M. en Instal·lacions i Eficiència Energètica

Joan Olona, Doctor en Tecnologia a l’Arquitectura, Restauració. Arquitecte Tècnic,

Belén Onecha, Doctor Arquitecte en Restauració i Rehabilitació

Ignasi Villanueva, Enginyer de Camins, Canals i Ports

La informació referent als sistemes constructius directament utilitzats a l’obra es basen fonamentalment en l’ entrevista realitzada i enregistrada per Joan Bassegoda el 21 de gener de 1970 a casa de Josep Bayo. Prèviament, el 9 de gener de 1970 a casa de Bayó, s’havia fet una entrevista a la qual assistiren també els arquitectes Jaume Bayó i Samsó i Salvador Tarragó i Cid. Aquests segona entrevista fou transcrita durant el mes de juliol de 1999 per Bassegoda i Nonell i incorporada al text de la segona, de la qual és complementaria. El document de suport utilitzat té per títol: Josep Bayó, contractista de Gaudí; autor: Bassegoda Nonell, Joan Edicions UPC, 203.

Paviment del terrat:  Per l’enrajolat vam aprofitar tot el mosaic de Reus, que en dèiem aquell “d’olla”. El vam fer escatar i els enrajoladors van anar col·locant els cisellats, els triangles, els quadrats, elsrombes, etc. Anaven teixint fins que va quedar el dibuix. Gaudí els digué: “Del dibuix, no us preocupeu, serà el que sigui”

Tanmateix, pel que fa al paviment de pati interior de la planta noble no en fa cap referència directe.  Es conserven però, imatges de l’any 1989, previ a la intervenció realitzada que va consistir en Recuperació de les claraboies i patis de llums. Restauració de la façana posterior recuperant el trencadís entre d’altres. En aquest cas, es va reproduir el paviment previ a la intervenció, amb alguns canvis en la tonalitat però mantenint la geometria.

 

Per més informació, consultar als autors o bé el Pla Director